DAGUITSTAPPEN 

BBQ & Flamenco

flamenco.jpg

 

Andalusische namiddag in de tropische vallei van Almuñecar waarbij u eerst ten volle geniet van de barbecue met gratis dranken, gevolgd door een typisch Andalusische Flamenco, uitgevoerd door een zigeunerfamilie. 

 Almuńécar 

Nerja - Frigiliana

nerja.jpg

 

In Nerja ontdekt u de grootste prehistorische grotten van Spanje. Daarna maakt u een stop in het idylische dorpje Frigiliana, één van de mooiste van Spanje dat reeds drie maal de bloemenprijs gewonnen heeft! Op de terugweg bezoekt u het haventje van Marina del Este. 

 Nerja - Frigiliana 

Córdoba

Image by Eliott Van Buggenhout

 

Vertrek 's morgensvroeg naar Córdoba, één van de mooiste steden van Andalusië waar het koninkrijk Al-Andaluz in de achtste eeuw werd gesticht. Men zegt dat Córdoba half Romeins en half Moors is. En zo ziet het er ook uit! Dit zal u merken bij het panoramische uitzicht over de stad. Bij uw geleid bezoek zult u zien dat de Moorse invloed nog duidelijk merkbaar is in de architectuur. De moskee is de belangrijkste bezienswaardigheid van Córdoba. Bezoek aan de moskee-kathedraal: de originele moskee werd in de dertiende eeuw omgebouwd tot kathedraal. Wandeling door de Joodse wijk met zijn smalle en kronkelende straatjes en bezoek aan de veertiende eeuwse synagoge. 

 Córdoba 

Motril

Image by Jorge Fernández Salas

 

We beginnen ons bezoek met een bezoek aan de laatste suikerrietboerderij van Motril. Daar laat men ons kennismaken met het suikerriet en alles wat er van gemaakt wordt, oa honing, rietsuiker en natuurlijk rhum. We bezoeken ook de rhumfabriek, waar de rhum Montero en Palido, twee variaties van zeer goede kwaliteit, geproduceerd worden.

Er wordt ook een stop gemaakt aan de residentie van de Belgische koningen. Op de middag is er een heerlijke degustatie van lokale specialiteiten.

 Motril 

Granada

alhambra.jpg

 

De koninklijke stadswijk van het Alhambra is een overblijfsel van de acht eeuwen durende Arabische overheersing. Dit uitgestrekt complex bestaat uit schitterende paleizen die door omwallingen en Moorse torens beschut worden voor indiscrete blikken. Vergeet zeker niet de prachtige Andalusische tuinen van de Generalife te bezoeken. Hier springen waterstralen van de ene vijver naar de andere! Tijdens de vrije tijd in de prachtige stad Granada kan u de kathedraal en de koninkelijke kapel bezoeken of rondkuieren in de typische straatjes. Granada is een must voor elke bezoeker van Andalusië. 

 Granada 

Ronda

Image by Sergio Rota

 

Dit beroemde arendsnest, gebouwd op de rots van Guadario, wordt door een indrukwekkende ravijn in twee gesneden. Men kan van de nieuwe stad naar de oude stadskern via een brug uit de achttiende eeuw die steunt op drie bogen. Terugreis via Marbella met halte in Puerto Bañus. Eén van de mooiste havenstadjes van Spanje, waar u heerlijk kan rondkuieren. 

 Ronda 

Tapas-route

voorgerechten

 

Met uw lokale gids gaat u op stap naar de beste en gezelligste tapasbars van Almuñecar. Er zijn drie streekdranken met tapas inbegrepen. 

 Almuńécar 

Tropische vallei

tropische vallei.jpg

 

Bezoek aan een openlucht laboratorium, gelegen op 150m hoogte, waar u van dichtbij kennis kunt maken met de verschillende subtropische vruchten zoals de mango, de Japanse mispel, de lychee, de lucumo en de chirimoyaù. Dit studiecentrum wordt bereikt per jeep. Samen met de gids wandelt u langsheen verschillende plantages. Het bezoek eindigt met een degustatie van de vruchten. 

 Almuñécar 

Jeeptour

Image by Tim Trad

Ontdek het nationale park in een open jeep. We bieden een uniek bezoek aan de ongetemde, fantastisch mooie omgeving van de Andalousische bergen.

 Andalucía 

Ruta Nocturna

cocktails

 

Uw lokale gids laat u kennismaken met het gezellige nachtleven van Almuñecar. Salsa, merengue, cocktails en vooral veel fun verzekerd (1 cocktail inbegrepen)! 

 Almuñécar 

Sevilla

sevilla.jpg

 

Het hart van Andalusië, de vierde stad van Spanje en tegelijkertijd de belangrijkste van de provincie. Een stad waar de Christelijke en de Moorse cultuur met elkaar wedijveren en zo een prachtig architecturaal patrimonium opbouwden dat zeker een bezoekje waard is. Onder begeleiding van de lokale gids begint u met een panoramische tour langsheen de Expo van 1992. U maakt een korte stop op de Plaza de España. Daarna brengt u een bezoek aan de kathedraal en de Giralda toren. Het bezoek eindigt met een wandeling door de Barrio van de Santa Cruz (de oude Joodse buurt) met zijn typische nauwe, witte steegjes waar u heerlijke tapas kan proeven. 

 Sevilla 

Gibraltar

Image by Audronė Locaitytė

 

Gibralter - van Spanje gescheiden door een douanepost - is een kleine stad die administratief en legislatief afhangt van het Verenigd Koninkrijk. Gibraltar is een perfecte kloon van het moederland; tearooms, pubs en de "bobbies" met hun traditionele helmen zijn kenmerkend voor het leven op de rots. In de voormiddag heeft u vrije tijd om de hoofdstraat te bezoeken. Daar vindt u alle winkels, de glasblazerij, het museum van Gibraltar, één van de kathedralen en het huis van de gouverneur. In de namiddag wordt u in minibusjes rond de rots geleid (facultatief + €14 ter plaatse te betalen). Dat bezoek duurt ongeveer twee uur en toont u de meest historische en meest indrukwekkende plaatsen. De baai van Gibraltar, de dokken, het natuurreservaat van de rots,... Heel mooi is het uitzicht vanaf de vuurtoren op "Europa point", vanwaar u de kust van Marokko ziet, de Middelandse zee en de Atlantische oceaan. U bezoekt ook de grotten van St. Michael. Maar de grootste attractie blijft het bezoek aan de beroemde apen.  

 Gibraltar 

Tropical Trein

DSC_7984.jpg

 

Met het treintje van de stad maken we een tocht door Almuñécar om daarna te genieten van lekkere sardientjes en een streekwijntje in een typische "Chiringuito" (strandbar). 

 Almuñécar 

Las Alpujarras

Image by Z S

 

Deze streek werd door Unesco geklasseerd als werelderfgoed omwille van haar prachtige landschappen. Van hieruit hebt u een schitterend zicht op de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada. U bezoekt twee prachtige witte bergdorpjes Pampaneira en Capileira (1400m). Hier heeft u vrije tijd om in de vele winkeltjes met plaatselijk handwerk rond te snuisteren. 

 Las Alpujarras 

Boottrips & Jeeptours

zeilboot

 

Contacteer ons voor meer informatie. 

 Almuñécar 

Tocht per paard

Drie paarden

 

Ontdek het strand van Nerja of zelfs de bergen per paard. Pure magie verzekerd!

 Nerja 

Catamarantocht

Image by Sebastian Coman Travel

 

Een drie of vier uur durende tocht per catamaran voor de Andalousische kustlijn

 Andalucía 

Tanger

Image by Kamal Bilal

 

We vertrekken vroeg in de ochtend naa​r Algeciras, om van daar per ferry richting Tanger te gaan. De lokale gids neemt je mee op een tocht doorheen de "Kasbah" en bazaar "El Zoco". Lunchen doen we in een gezellig Marokkaans restaurant. Daar ontdekken we lokale specialiteiten en folkloristische muziek en dans. We vervolgen met een bezoek aan het historische centrum "Medina", waar er tijd is om op zoek te gaan naar een leuk souvenir. Vergeet zeker je paspoort niet!

 Tanger 

Mijas & Puerto Banus

Image by Robert V. Ruggiero

 

Contacteer ons voor meer informatie.

 Mijas - Puerto Banus 

Málaga

Image by Christian Möller

 

Contacteer ons voor meer informatie.

 Málaga 

Mijas, Marbella & Puerto Banus

Image by Drew Graham

 

Contacteer ons voor meer informatie.

 Mijas - Marbella - Puerto Banus